fbpx

Muncitori din Bangladesh: cât sunt de stabili și de serioși

Vezi muncitori străini disponibili acum Mai rapid: +40730 649 325

muncitori din Bangladesh

Oferta de forță de muncă străină a One Staff România cuprinde și o parte semnificativă de muncitori din Bangladesh. Aceștia sunt specializați în diverse domenii și sunt disponibili cu sau fără experiență. Mai jos puteți afla mai multe despre bengali și Bangladesh.

Despre Bangladesh

Situată în Asia de Sud, Bangladesh a fost formată în urma divizării Indiei și a aparținut Pakistanului. Desprinderea de India a fost motivată prin faptul că și Bangladesh și Pakistan erau teritorii musulmane. La începutul anilor ’70, Bangladesh își câștigă independența față de Pakistan și devine stat de sine stătător. Cu o populație de peste 165 de milioane de locuitori, țara poate fi un important furnizor de muncitori străini. Ca parte a Indiei a fost colonie a Imperiului Britanic. Religia preponderentă a bengalilor este islamismul.

Economia generatoare de muncitori din Bangladesh

Nivelul de trai în Bangladesh este unul scăzut, țara bazându-se în principal pe agricultură. Datorită climei musonice multe recolte sunt distruse, țara neputând produce strictul de hrană necesar întregii populații. Exporturile țării reprezintă în principal confecții tricotaje, produse agricole, alimente, iută, bunuri din iută și piele.

Peste 45% din forța de muncă din Bangladesh lucrează în agricultură, generând doar 17% din PIB-ul țării. Aproximativ 30% dintre bengali lucrează în industrie producând 28% din PIB. Iar 25% muncitori din Bangladesh lucrează în servicii, generând peste 50% din PIB.

Domeniile de activitate în care sunt buni bengalii

În România sunt aduși muncitori din Bangladesh pentru a lucra în agricultură. Bengalii fiind obișnuiți cu munca în aer liber.

În construcții aceștia ocupă atât poziții de muncitori necalificați, cât și de specialiști. Rezistența la munca fizică și la condiții climatice mai puțin prietenoase îi recomandă pe bengali în acest domeniu.

De asemenea, îi mai găsim în atelierele de confecții, in industria alimentară și prelucrătoare.  Dar și în turism, în hoteluri și restaurante, în bucătării dar și ca ospătari sau personal curățenie.

Cei mai buni muncitori bengali sunt însă cei care au lucrat deja și în alte țări, precum Emiratele Arabe, Azerbaidjan, Malaiezia. Aceștia sunt deja obișnuiți cu condițiile de lucru din străinătate și au dezvoltat o altă cultură a muncii. Sunt buni vorbitori de limbă engleză, sunt serioși și se adaptează mai ușor la o nouă cultură.  De asemenea, au trecut deja de un control riguros al activității și sunt stabili.

Muncitori din Bangladesh de care trebuie să te ferești

Anul trecut au fost emise peste 8000 de permise de muncă pentru muncitori din Bangladesh. Conform Ambasadei bengaleze la București, 60-70% dintre aceștia au fugit în Uniunea Europeană. Există o întreagă rețea de cărăuși si persoane care ajută muncitorii bengali să treacă granița fraudulos în Ungaria. De aici ei ajung ușor în orice țară a Uniunii Europene. Când se întâmplă acest lucru? De bengalii care fug sunt cei care nu au mai muncit în alte țări străine. Cei care acceptă salarii mici, sub minimul de 500 euro pe lună, un program de muncă încărcat. Sunt cei care acceptă orice le cere angajatorul pentru a obține permisul și apoi viza de muncă.

Atenție la înșelăciuni!

Cei care fug sunt aduși în România atât de agenții autohtone care promit orice angajatorilor. Si, în special de agenții din Bangladesh, care își trimit reprezentanți în România. Aceștia merg la orice angajator și nu solicită de la acesta nici măcar contravaloarea întocmirii actelor de intrare în țară. Promit ca se ocupă de tot, ba chiar oferă și comisioane angajatorilor, pentru a obține în numele lor permise de muncă.

Angajatorul care acceptă așteaptă 4-5 luni până îi vin angajații, pe salarii mult mai mici decât media. Iar la sosire, e posibil nici să nu apuce să vadă muncitorii promiși sau, aceștia stau 1-2 luni până obțin permisul de rezidență. Apoi pleacă spre Uniunea Europeană, folosindu-se doar de naivitatea angajatorului. Angajatorii care nu anunță Inspectoratul pentru Imigrări de fuga muncitorilor sunt trași la răspundere pentru faptele acestora.

Astfel, ori de câte ori cineva promite muncitori pe salarii sub media pieței, cu siguranță se urmăresc alte interese.

În cazul One Staff România, ne asigurăm că muncitorii aduși direct din Bangladesh vor fi stabili lucrând cu agenții serioase, cu un istoric bun. Acestea, la rândul lor, opresc muncitorilor garanții până la îndeplinirea contractului. De asemenea, selecția candidaților este una riguroasă.

Timpul de ajungere în țară pentru muncitori din Bangladesh

Dacă ne referim la bengalii care lucrează în țări precum Emiratele Arabe, Azerbaidjan,  Malaiezia viza se obține în 1-3 săptămâni. La acest interval se mai adaugă 1-1,5 luni pentru întocmirea documentelor din țară. Astfel perioada se sosire poate varia între 1 lună și 3 săptămâni și 2,5 luni.

În cazul muncitorilor din Bangladesh, lucrăm cu agenții mari care reușesc să obțină vizele într-un interval de 1-2 luni. Astfel, timpul de aducere în țară ajunge la maxim 4 luni.

 

Vezi muncitori străini disponibili acum Mai rapid: +40730 649 325

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.