fbpx

Muncitori nepalezi: sunt sau nu angajați buni?

Vezi muncitori străini disponibili acum Mai rapid: +40730 649 325

muncitori nepal

 

One Staff România pune la dispoziția angajatorilor și muncitori nepalezi. Pentru aceștia, și în general pentru forța de muncă din Nepal, am avut răspunsuri bune din partea angajatorilor. Iar muncitorii nepalezi disponibili pe platformă variază în funcție de cererile clienților.

Despre Nepal

Nepal este țara în care se află muntele Everest și se bucură de o mare varietate lingvistică, etnică și religioasă. Peste jumătate din populație are sub 30 de ani iar speranța de viață este peste media mondială. Până la jumătatea secolului trecut statul a dus o politica de izolare, nivelul de dezvoltare fiind unul dintre cele mai mici din lume. Forța de muncă din Nepal nefiind astfel printre cele cu calificări înalte.

Religia dominantă și oficială în Nepal este hinduismul, urmată de budism, creștinism și altele.

Domeniile pentru care recomandăm muncitori nepalezi

Economia Nepalului se bazează pe agricultură, în principal, și turism. Populația este obișnuită cu munca grea, în aer liber, și are o atitudine pozitivă. Având surse de venit limitate, orice turist este apreciat și tratat foarte bine. Nepalezii sunt prietenoși, calzi și primitori, ei considerând că turiștii sunt trimiși de Dumnezeu. Astfel, recomandăm aducerea de muncitori din Nepal pentru HoReCa și munci agricole.

Muncitori nepalezi în România sunt întâlniți și în construcții, și în producție sau alte domenii. Din experiență, recomandăm aducerea de nepalezi la muncă pentru meseriile pe care le este ușor să le facă. Astfel, am avut clienți mulțumiți de ospătari nepalezi, bucătari nepalezi, personal pentru curățenie din Nepal și muncitori în agricultură din Nepal.

Așteptările muncitorilor din Nepal

Nivelul de trai din Nepal este scăzut în comparație cu cel din România. Asta nu înseamnă însă că ei vor accepta aici salarii mai mici decât media pieței.

Alte agenții concurente recomandă aducerea de nepalezi la muncă pe salarii de 1500 de lei. În acest caz oamenii vor accepta și vor veni în țară. Însă, o dată ajunși aici și formalitățile legale încheiate, în 2-3 luni vor începe să înțeleagă că sunt plătiți sub media pieței. Iar din acel moment vor începe problemele iar in alte maxim 2-3 luni vor pleca la alt angajator. Astfel angajatorul inițial va rămâne cu timp și bani pierduți. Comunitatea de muncitori nepalezi în România este mare și foarte unită. De asemenea, ei se numără printre cei care migrează cel mai mult de la un angajator la altul.

Sunt și situațiile în care angajatorul se bucură să ia muncitori nepalezi deja ajunși aici. Această bucurie nu este însă de durată, în câteva luni aceștia vor pleca. Singura soluție pentru a avea angajați stabili fiind oferirea de la început a unor salarii corecte și selecția atentă.

Pe lângă salariu, muncitorii străini mai au nevoie de cazare și o masă (bonuri de masă) asigurate. Cazarea asigurată este condiție pentru obținerea vizei de intrare în țară.

Cât durează aducerea de forță de muncă din Nepal

Durata de sosire în țară depinde de rapiditatea cu care se obține permisul de muncă în țară. Și, de asemenea, de agenția parteneră care supervizează obținerea vizei. România nu are consulat în Nepal, astfel încât vizele de muncă se obțin în India. Având în vedere volumul de cereri, timpul standard de obținere a vizei în India este de 3-4 luni.

În cazul în care agenția parteneră este mare, poate facilita scurtarea acestei perioade. Cum se întâmplă și în cazul partenerilor One Staff România. Mai există și posibilitatea de a aduce nepalezi la muncă din alte țări, la sfârșitul contractelor de acolo.  Astfel, obținerea vizei poate dura de la una la 3-4 săptămâni.

În total, estimăm timpul de aducere în țară a nepalezilor între 2  și 5 luni.

Vezi muncitori străini disponibili acum Mai rapid: +40730 649 325

3 thoughts on “Muncitori nepalezi: sunt sau nu angajați buni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.