fbpx

Muncitori India: argumente pro și contra

Vezi muncitori străini disponibili acum Mai rapid: +40730 649 325

muncitori india

Lipsa de forță de muncă din România a împins angajatorii români la căutarea de forță de muncă străină, precum muncitori India. One Staff România pune la dispoziție forță de muncă străină, cu sau fără experiență din Asia și Africa. De asemenea, în oferta noastră se regăsește și forța de muncă din India, muncitori indieni cu diverse calificări.

Despre India

India este situată în sudul Asiei, este a șaptea țară din lume în ceea ce privește suprafața și a doua ca mărime a populației. Având peste un miliard de locuitori, forța de muncă din India pare a fi foarte variată, o să detaliem mai jos pe acest subiect. Este fostă colonie a imperiului britanic și și-a dobândit independența în 1947. În prezent India este parte din Commonwealth. India a jucat un rol important în istoria umanității fiind centru a numeroase rute comerciale. De asemenea, India este locul de naștere a diferite culturi și religii precum hinduismul, budismul și altele. Astfel, trebuie luat în calcul faptul că, oferta de muncitori indieni ține cont și de limitările religioase. De exemplu, nu vom găsi mulți muncitori India la prelucrarea cărnii de vită.

Principala religie în India este hinduismul, urmat de islamism, creștinism și altele.

Femeia ocupă un loc sacru în cultura indiană, cei care își doresc muncitori India femei au slabe șanse de izbândă. De obicei sunt dispuse să plece la muncă în alte țări femeile care provin din familii dezorganizate. Altfel, acestea au un rol esențial în sânul familiei.

Economia Indiei

Agricultura este principala ocupație a indienilor, însă sectorul industrial al economiei este foarte divers. India ocupă un loc fruntaș mondial în producția de cărbune, bauxită, sare, diamante, minereu de fier. Astfel, găsim muncitori din India specializați pentru aceste domenii. De asemenea, industriile textilă și alimentară sunt pe primele locuri la nivel mondial. Muncitori din India pentru aceste industrii nu sunt greu de găsit, atât timp cât vorbim despre bărbați. S-a dezvoltat puternic și industria producătoare de mașini: de la tractoare la sateliți artificiali. Deși are o creștere economică puternică, India se confruntă cu o rată mare a sărăciei și a corupției. Astfel, muncitorii din India sunt dispuși să meargă la lucru în țări cu un nivel de trai mai ridicat.

Domeniile recomandate pentru muncitori India

Muncitori indieni în România se găsesc în agricultură, industria prelucrătoare, auto, construcții sau IT. Întotdeauna însă trebuie ținut cont de atitudinea lor și de existența unor comunități mari de indieni în România.

În domeniul IT, reputația lor a crescut datorită prețurilor mici practicate pentru externalizarea serviciilor. Totuși IT-iștii indieni se remarcă prin lentoare și tehnici de a trage de timp pentru facturarea unui număr mai mare de ore. Astfel, cei care își doresc muncitori indieni în IT, trebuie să se înarmeze cu răbdare.

În agricultură, muncitori indieni în România sunt destul de greu de găsit. Deși în India activitatea agricolă este importantă pentru economie, fermierii nu sunt la fel de mobili precum muncitorii calificați. Cei mai mulți indieni în România lucrează în domeniul construcțiilor și sunt buni meseriași. Angajatorii care au deja muncitori indieni în construcții spun că aceștia sunt mai obedienți decât românii. Și preferă să lucreze cu indieni decât cu români, care pleacă fără preaviz din diferite motive. Astfel, cei mai mulți indieni caută locuri de muncă în construcții. Sunt obișnuiți cu lucrul afară, în condiții de vreme rece și primesc salarii mai mari decât în India.

Industriile textilă, alimentară și auto sunt iarăși domenii în care muncitorii indieni sunt specializați.  Aceștia sunt meticuloși, atenți la detalii, respectă ierarhia într-o fabrică și nu se abat de la indicațiile primite.

Dezavantaje ale aducerii de muncitori indieni în România

Cel mai mare minus pentru aducerea de muncitori indieni în România, este perioada de obținere a vizei. Astfel, datorită unui volum mare de cereri viza de muncă se obține în aproximativ 4-6 luni. De asemenea, la consulatul din India se obțin vize și pentru state vecine, timpul de procesare a cererilor fiind mare. Adăugând la această perioadă și obținerea permisului de muncă sau recrutarea, ajungem la 5-7 luni perioadă de ajungere în țară.

Indienilor le place să stea în comunități, în familie, în grupuri de măcar 4-5 persoane asemănătoare. Le place să vorbească mult, să bârfească, și să știe și lucruri ca nu-i interesează sau afectează. Acest comportament îi distrage de la sarcinile de serviciu. De multe ori promit mai mult decât fac și dacă întâmpină probleme în executarea unei sarcini nu vor anunța în timp util acest lucru.

De multe ori acestea sunt motivele pentru care muncitorii din Sri Lanka, Turcia sau Nepal sunt preferați indienilor.

 

Vezi muncitori străini disponibili acum Mai rapid: +40730 649 325

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.